Skoterns julafton i Åkersjön.

Åkte med Jossan, Lisa och hennes barn Daniel, Jocke och Elin till Åkersjön och skoterna julafton i fredags.
Lisa har stuga där och vi checkade in alla 6 kl 16. Det var inte många plusgrader inne så vi drog igång elementen, tände eldar i öppna spisen och järnspisen samt tände fotogenkaminen. Sedan drog vi till fjällgården och åt middag samt spelade lite finns i sjön i nästan 3 timmar så det skulle hinna bli lite värme i stugan under tiden.

När vi kom tillbaka kunde vi i alla fall ta av oss ytterkläderna....=)

Något senare på kvällen kom Fredrik (mågen). Han och hans team hade bokat in sig i en lte modernare stuga med toalett (vi hade utedass) och mera värme så han behövde inte direkt tjata för att få med sig Jossan till den stugan istället.

Fredrik och hans kompis Oskar tävlade på lördagen i backtävling (med skoter) och det var både spännande och nervöst att titta på dem. Fredrik började med att bli tvåa i sitt första heat och i det tredje kraschade han så det blev till att uppsöka läkaren. Inte så kul men det gick trots allt bra. En rejäl lårkaka, lite ryggont samt en sönderbiten kind blev resultatet. Så behöver han lite nya delar till skotern men det är ju bagateller om än dyra sådana.

När vi skulle åka hem idag startade vi bilen som stått utan motorvärmare i 23gradig kyla och den protesterade direkt! Tempmätarsymbolen lös och det lös även ett stort rött STOP på instrumentpanelen.....hmmm, lite köldskadad? Det räckte med att fylla på glykol och vatten så gav den sig. Det var lite låg nivå på kylarvätskan bara.

Nu är vi hemma helskinnade och har trots allt haft det jättemysigt!
Tack Lisa att vi fick bo hos er och vara med er.

Ha det gott alla/ Mita

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0